Vrijdag 17 mei 2019

Schrijf je nu in voor het Bossche Kindcongres 2019!

Na het succes van vorig jaar wordt er vanuit het Bossche Kinderparlement ook dit jaar weer een Kindcongres georganiseerd. Met als thema Kunst & Cultuur. Muziek maken, dansen, beeldende kunst, fotograferen. Laat je inspireren!

Natuurlijk hoort jouw leerlingenraad daar ook bij! Heb je nog geen leerlingenraad? Stuur dan vooral een afvaardiging van kinderen van jouw kindcentrum. We gunnen alle kinderen deze waardevolle ervaring en geven ze hiermee de kans hun stem te laten horen.

Er is plek voor 10 kinderen van jouw kindcentrum. Schrijf je zo snel mogelijk in!

Ga naar inschrijven.

 

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 9 november 2018

 

Wijziging aanvangstijd Bossche Kinderparlement 9  november 2018

Om praktische redenen wijzigt de aanvangstijd van het Bossche Kinderparlement van vrijdag 9 november aanstaande naar 10:00 uur (een half uur eerder). En het parlement zal daardoor ook een half uur eerder stoppen (12:00 uur). Willen jullie dit in jullie agenda's en in die van de bezoekers aan het Bossche Kinderparlement wijzigen.
En mocht jouw school nog niet zijn ingeschreven, doe dit dan op www.bosschekinderparlement.nl.

 

Bossche Kinderparlement 9 november 2018

Op vrijdag 9 november 2018 zal het Bossche kinderparlement voor de zevende keer samen komen in de Nieuwe Raadzaal in het stadhuis van de gemeente 's-Hertogenbosch. Van iedere basisschool zijn twee leerlingen welkom om zitting te nemen in dit kinderparlement. Deze leerlingen kunnen zich uiterlijk vrijdag 12 oktober 2018 door hun directeur laten inschrijven op www.bosschekinderparlement.nl.

Wethouder Onderwijs en Talentontwikkeling Ufuk Kâhya zal de gemeente vertegenwoordigen en Ankie de Laat (bestuurder ATO-scholenkring) is vervangend burgemeester. Beiden zullen zij de vragen van leerlingen van de basisscholen zo goed mogelijk beantwoorden of in behandeling nemen.

Op alle Bossche basisscholen werken leerlingen aan leerlingparticipatie, burgerschap en democratie. Iedere school doet dit op zijn eigen manier. Vanuit groepsvergaderingen zijn er leerlingraden en schoolforums ontstaan. Van daaruit is het kinderparlement van deze stad gegroeid. Voor de ene school was dit al een oude traditie en voor de andere een mooie opstap om dit goed vorm te geven.

 

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 9 november 2018

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 18 mei 2018

Op 18 mei zijn basisschoolleerlingen met wethouder Eric Logister en (tijdelijk) burgemeester Hans Tijssen in debat gegaan over belangrijke onderwerpen. En succesvol! Dank Kidsreporters West voor het prachtige filmverslag!

 

Kom naar het Bosch Kindercongres op vrijdag 8 juni 2018


Filmpje door Sasha Ivantic

In het geheim is een groep kinderen vanuit het Bossche Kinderparlement in de commissie samenwerken met elkaar aan de slag gegaan om een fantastisch evenement te verzorgen voor kinderen van alle leerlingenraden van onze besturen.

Het is gelukt om op 8 juni van 10.00u tot 14.00 uur een kindcongres te organiseren in Theater aan de Parade. De commissie is druk bezig met de voorbereidingen. Tijdens het Bossche Kinderparlement zijn alle leerlingenraden uitgenodigd. Bekijk het filmpje en je ziet welke thema's kinderen uit onze stad graag samen aan willen pakken om hun toekomst positief te beïnvloeden. Natuurlijk hoort jouw leerlingenraad daar ook bij! Heb je nog geen leerlingenraad, stuur dan vooral een afvaardiging van kinderen van jouw kindcentrum. We gunnen alle leerlingen deze waardevolle ervaring en geven ze hiermee de kans hun stem te laten horen.

Van iedere basisschool zijn alle leden van de leerlingenraad welkom. Deze leerlingen moeten zich zo snel mogelijk door hun directeur laten inschrijven op www.bosschekinderparlement.nl. Ga naar inschrijven.

 

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 3 november 2017

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 7 april 2017

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 4 november 2016

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 17 juni 2016

 

Beeldverslag en besluiten Bossche Kinderparlement 30 september 2015

Nieuws

Dans tutorial Respect heen is respect terug

Zorg dat je de dans en de tekst maandag 5 november - de eerste dag van de Week van Respect - onder de knie en in de mond hebt. En probeer je hele klas of zelfs je hele school aan het dansen te krijgen!

RESPECT RAP DANCE

Respect Heen is Respect Terug is speciaal voor alle basisschoolleerlingen in 's-Hertogenbosch. Het idee is van Noor, Noa, Yasmin en Femke van het Bossche Kinderparlement. Leer de respect rap dance zingen en dansen met de video's.

Doe 5 november de RESPECT-RAP-DANCE

Zaterdag 29 september zijn – op initiatief van 3 leerlingen uit het Bossche Kinderparlement – samen met rapper Steev, een Bossche dansgroep en Dukebox – opnames gemaakt van de Respect-Rap-Dance. Titel van de rap is: RESPECT HEEN = RESPECT TERUG.